DANUBE UP! - sprievodné podujatie 7. Európskeho summitu regiónov a miest

V Bratislave sa bude 8. – 9. júla konať 7. Európsky summit regiónov a miest, jeho hlavnou témou bude potreba investícií a lepších cezhraničných spojení, aby sa mohol uvoľniť potenciál rastu, ktorý ponúka bohatá rôznorodosť európskych regiónov. Tohtoročný summit je oficiálnym podujatím slovenského predsedníctva Rady EÚ a jeho hostiteľmi sú Bratislavský samosprávny kraj a mesto Bratislava. Súčasťou summitu sú aj kultúrne podujatia a DANUBE UP.

Sprievodné podujatie „DANUBE UP“ prináša pre verejnosť kultúrny program, diskusie, workshopy, prezentácie startupov a turistické atrakcie s tematikou vody, inovácií v oblasti vody a ochrany vôd.
 

-----PIATOK 8. 7.-----
  • 15:00 – 22:00 DANUBE-UP: EXPO (Eurovea)

Podujatie DANUBE-UP na nábreží Dunaja v Eurovea ponúka zaujímavý program pre všetkých. Nechajte sa očariť prezentáciou EXPO! Prezentácie najatraktívnejších zaujímavostí z 15 európskych destinácií. Zúčastnené krajiny: Česko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Nemecko, Malta, Holandsko, Chorvátsko, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko, Moldavsko, Ukrajina, Čierna Hora a Slovensko. Vstup zdarma.

  • 15:00 – 22:00 - [Y]Factor  - VIRTUÁLNY VÝLET DO REGIÓNOV A MIEST EURÓPY (Eurovea)

Podujatie organizované stážistami Európskeho výboru regiónov. [Y]Factor je koncipovaný ako virtuálny výlet do regiónov a miest Európy. Organizátori si dali za cieľ stavať mosty medzi členmi VR, účastníkmi summitu a mladými ľuďmi – najmä v oblasti nezamestnanosti mladých. Informácie a živé diskusie budú zverejnené na sociálnych sieťach.

  • 15:00 – 18:00 DANUBE-UP: START-UP (Eurovea)

Podujatie DANUBE-UP na nábreží Dunaja v Eurovea ponúka zaujímavý program pre všetkých. Vedecko-popularizačnú diskusiu na tému: „Voda ako strategická surovina“, s expertmi SAV (Ing. Viliam Novák, DrSc., Ústav hydrológie SAV; Ing. Yvetta Velísková, PhD., Ústav hydrológie SAV), BVS a.s. a zahraničnými hosťami), ako aj prezentácia nápadov startup firiem zo zúčastnených krajín. Vstup zdarma.

  • 21:00 – 21:45 VISEGRÁD JAZZ ORCHESTRA (Eurovea)

„Visegrád Jazz Orchestra“ je dobrým príkladom spolupráce krajín V4 na reprezentatívnej umeleckej úrovni. Spolupracujúcich umelcov spája rovnaký záujem; jazzoví hudobníci sa dorozumievajú rovnakým jazykom - jazykom jazzu, v ktorom hľadajú a nachádzajú súlad a synergiu - bez ohľadu na špecifiká národnosť, či kultúrnej identity. Práve tieto prejavy spolupráce robia túto formáciu interpretačne zaujímavou a inšpiratívnou.

  • 22:00 – 22:15 MULTIMEDIÁLNA LASEROVÁ SHOW NA DUNAJI (Eurovea)

Nechajte sa očariť jedinečnou a neopakovateľnou multimediálnou laserovou show, ktorú môžete sledovať z nábrežia Dunaja. Priamo z Dunaja bude vytvorená vodná stena, na ktorej budete môcť sledovať videoprojekciu Význam vody pre ľudstvo. Tento nevšedný zážitok bude doplnený o laserovú a ohňovú show. Vstup zdarma.

-----SOBOTA 9. 7.-----
  • 09:00 – 14:00 DANUBE UP: EXPO (Eurovea)

Podujatie DANUBE UP na nábreží Dunaja v Eurovea ponúka zaujímavý program pre všetkých. Nechajte sa očariť prezentáciou EXPO! Prezentácie najatraktívnejších zaujímavostí z 15 európskych destinácií. Zúčastnené krajiny: Česko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Nemecko, Malta, Holandsko, Chorvátsko, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko, Moldavsko, Ukrajina, Čierna Hora a Slovensko. Vstup zdarma.

  • 09:00 – 14:00 [Y]Factor - VIRTUÁLNY VÝLET DO REGIÓNOV A MIEST EURÓPY (Eurovea)

Podujatie organizované stážistami Európskeho výboru regiónov. [Y]Factor je koncipovaný ako virtuálny výlet do regiónov a miest Európy. Organizátori si dali za cieľ stavať mosty medzi členmi VR, účastníkmi summitu a mladými ľuďmi – najmä v oblasti nezamestnanosti mladých. Informácie a živé diskusie budú zverejnené na sociálnych sieťach.

  • 09:00 – 14:00 VEDA DETSKÝMI OČAMI (Eurovea)

Pre deti je v rámci podujatia DANUBE UP pripravený zábavno-náučný program pre všetky deti. Detské divadielko Zanzara (09:30 h) otvorí program rozprávkovým príbehom o vynálezcovi a jeho prevratných vynálezoch predstavením „Vynález – automatický rozveselovač“. Okrem zábavy si deti môžu v stanovištiach vyrobiť vlastnú vodnú raketu, hrať sa a experimentovať s vodou, či skúšať fyzikálne pokusy (09:00-14:00 h). Divadlo Fyziky Brno (11:00, 13:00 h) a Vedecký brloh z Košíc (12:00, 13:30 h) sú zárukou nevšednej zábavy, nielen pre deti. Zaujímavé súťaže a výhry sú pripravené pre všetkých. Vstup zdarma.

Viac informácií o summite a sprievodné kultúrne podujatia nájdete tu.