Diskutovať sa bude aj v knihkupectve Panta rhei v Žiline

Tento rok sme pre Vás v spolupráci s CVTI SR a knihkupectvom Panta rhei pripravili špeciálny formát diskusiíí Veda v centre.  V popoludňajších hodinách stretnete v priestoroch knihkupectva troch úspešných vedcov, ktorí Vám predstavia svoju prácu a výskum, a s ktorými budete môcť v komornej atmosfére príjemne diskutovať a dozvedieť sa množstvo zaujímavých vecí!

Ako sa stavavjú tunely

30. 09. 2016, 16:00, knihkupectvo Panta rhei, Aupark Shopping Center, Žilina, vstup voľný
Prezentuje:
Ing. Ján Kortiš, Phd., Stavebná fakulta, Žilinská univerzita v Žiline
Dozviete sa viac o aktuálnom stave výstavby cestných tunelov na Slovensku, a to najmä v Žilinskom kraji.  Spoznáte spôsoby výstavby tunelov, aké strojné zariadenia sa používajú a ako sa stavbári orientujú pri výstavbe dlhých tunelov.

Solárne vozidlo – od nápadu po ambiciózny plán uspieť v Austrálii   

30. 09. 2016, 17:00, knihkupectvo Panta rhei, Aupark Shopping Center, Žilina, vstup voľný
Prezentuje:
Dr. Ing. Juraj Makarovič, MTD., Katedra výkonových elektrotechnických systémov, Elektrotechnická fakulta Žilinskej univerzity
Na Žilinskej univerzite vzniká unikátne solárne vozidlo. Pracujú na ňom študenti a experti zo Žiliny, ako aj z Bratislavy - z Vysokej školy výtvarných umení. Čo ich inšpirovalo? Aké parametre bude mať ich vozidlo? Ako vôbec solárny automobil funguje? A je možné, aby s ním zvíťazili na svetoznámych pretekoch v Austrálii? Čím bude ich solárne auto výnimočné? Pozývame na prednášku s autorom projektu, ktorý rád odpovie na všetky otázky.

Ako ľudský mozog skúma ľudský mozog

30. 09. 2016, 18:00, knihkupectvo Panta rhei, Aupark Shopping Center, Žilina, vstup voľný
Prezentuje:
doc. RNDr. Peter Račay, PhD., Martinské centrum pre biomedicínu Jesseniovej Lekárskej fakulty Univerzity Komenského