ESET a 30 rokov ochrany pred kybernetickými hrozbami

Spoločnosť ESET už vyše 30 rokov pomáha ľuďom užívať si bezpečnejšie technológie. Z malej dynamickej spoločnosti narástla na globálnu značku s viac ako 110 miliónmi používateľov. Vyvíja popredný bezpečnostný softvér pre firmy i domácich používateľov na celom svete. Vďaka riešeniam chrániacim koncové a mobilné zariadenia, servery, šifrovaniu a dvojfaktorovej autentifikácii umožňuje firmám a organizáciám využívať plný potenciál ich technológií. ESET drží rekord v počte VB100 ocenení, ktoré udeľuje britský Virus Bulletin, vysoko-rešpektovaná nezávislá testovacia organizácia. Týždenník Trend ocenil ESET päťkrát titulom Firma roka.

Sme  hrdí, že podujatie festival vedy – Európska noc výskumníkov získala podporu Nadácie spoločnosti ESET, ktorá ako strieborný partner odprezentuje výsledky výskumu a inovácie na trhu IT počas podujatia v Bratislave.

ESET má zastúpenie vo viac ako 200 krajinách sveta. Hlavné sídlo ESET sa nachádza v Bratislave, pobočky ESET pokrývajú Európu, Stredný východ, Afriku, Severnú Ameriku, Áziu, Pacifik, ale aj  Latinskú Ameriku. Výskumné a vývojové centrá sú okrem Bratislavy, Košíc, Žiliny, Prahy a Brna aj v Singapure, poľskom Krakove, britskom Tauntone, kanadskom Montreale a rumunskom Iași.

Aké highlighty prináša ESET na Európsku noc výskumníkov?

ESET prináša hneď niekoľko highlightov na festival vedy Európskej noci výskumníkov (ENV). Jedným z nich je virtuálne stretnutie s ESET Androidom. Ďalšie z nich odpovedia na otázky, ako vyzerajú infekcie pre Android zariadenia, ale aj pre bežný Windows. Odhalíte, čo je ransomware a ako funguje. Dozviete sa tiež, aké metódy používajú útočníci, aby sa dostali do vašich zariadení, zmenili PIN v smartfóne, zašifrovali dáta, za ktoré si následne vypýtajú výkupné. Známe sú aj prípady ukradnutých prihlasovacích údajov do online bankingu používateľa. No najdôležitejšie je raz vidieť ako počuť: v stánku spoločnosti ESET uvidíte, ako spomínané útoky prebiehajú v reálnom svete a ako sa môžete pred nimi chrániť.

Smartfóny, tablety v rukách detí - fenomén doby, ktorý sa teší veľkej pozornosti médií, odborníkov, ale predovšetkým rodičov. Tento fenomén má široké spektrum podporovateľov, oponentov a nakoniec tých, čo si z množstva tvrdení a názorov majú vybrať ten najsprávnejší a “implementovať” ho do výchovy svojich detí. Ako s nimi narábať bez toho, aby utrpela krehká detská duša a zároveň bez toho, aby sa detský spotrebiteľ nevymkol spod kontroly? Kde je tá správna hranica? A kto najlepšie rozhodne: kde, kedy, čo a ako dlho? Najfundovanejším odpovedať na tieto otázky je sám rodič. Našťastie dnes už existujú technológie ako je "parental control", ktoré dokážu deti chrániť a rodičom priniesť pocit, že sa na ne môžu bezpečne spoľahnúť. Aké sú to technológie, vám radi ukážeme v stánku spoločnosti ESET.

Hodnoty značky ESET, odvaha – integrita – spoľahlivosť – vášeň, sa spájajú už v 30 ročnej starostlivosti o zákazníka. Otázky o samotnej podstate vecí, vedúce k úvahám a vzniku zaujímavých a nekonvenčných riešení. To všetko prináša ESET viac ako 110 miliónom používateľov na celom svete. Odpovedať na naše otázky sa odhodlal pán Palo Luka, Chief Operating Officer spoločnosti ESET:

1. Zažili / Urobili ste ako dieťa nejaký vedecký pokus, na ktorý spomínate doteraz?

Keď som bol dieťa, žiadna vec, ktorá sa dala rozobrať, nebola predo mnou v bezpečí. Nie všetky sa potom podarilo poskladať naspäť do funkčného stavu. Experimenty som obľuboval, hlavne tie fyzikálne. Nespomínam si na konkrétny pokus, ale dodnes si pamätám ruskú stavebnicu s fyzikálnymi experimentami, v ktorej súčiastky do seba vôbec nepasovali. Zvyšovalo to kreativitu, predpokladám však, že to nebol zámer J

2. Ako sa vo Vašej každodennej práci prejavuje zvedavosť?

Zvedavosť je podľa mňa jedna zo základných vlastností manažéra. Často pri svojej práci potrebujem rýchlo pochopiť podstatu problému, s ktorým za mnou prídu moji ľudia. Zvedavosť pomáha aj pri delegovaní, kde treba rýchlo zistiť, či úloha bola vyriešená dobre. Teda pri robení „skúšky správnosti“. A v neposlednom rade rozširuje obzory a prináša inovatívnosť.

3. Položili ste si/ Dostali ste otázku, ktorá Vám pomohla vo Vašej práci? Ak áno, akú? Kto ju položil?

Správna otázka dokáže človeka nakopnúť správnym smerom v rozmýšľaní. Keďže som veľmi zvedavý, otázky kladiem neustále. A tiež ich rád dostávam. Od svojho šéfa som sa naučil obľubovať otázky o samotnej podstate vecí. Pri nich sa často ukáže, že veci fungujú inak, ako si prevažná väčšina ľudí myslí a potom z týchto úvah vznikajú zaujímavé a nekonvenčné riešenia.

4. Máte najobľúbenejšiu knižnú alebo filmovú postavu vedca? Ak áno, koho?

Je ich veľa. Spomedzi televíznych seriálov mám rád vedcov v Teórii veľkého tresku. Myslím, že ich subkultúra má veľa spoločného s fanatikmi do počítačov. Tiež sa mi páči, že neurovedkyňu Amy hrá herečka a... skutočná neurovedkyňa Mayim Bialiková. Z kníh zasa spomeniem Hariho Seldona zo série Nadácia, ktorý vytvoril nový vedecký odbor – psychohistóriu.

Foto: archív ESET

Ukážka článku na webstránke: http://www.nocvyskumnikov.sk/novinky/2018/30-rokov-esetu-neustale-posilnovanie-imunitneho-systemu-internetu.html

Ukážka FB príspevku: https://www.facebook.com/nocvyskumnikov/posts/2536798196332045