Trendom sa prispôsobovať nestačí, je treba ich nastavovať

Spoločnosť Hewlett Packard Enterprise (HPE) sa zaoberá vývojom IT technológií, podporuje IT infraštruktúru podnikov a poskytuje služby v oblasti IT riešení. HPE celkovo pôsobí  vo viac ako 170  krajinách sveta. Prostredníctvom svojich produktov, technológií a služieb pomáha podnikom zavádzať inovácie v biznise, ukazuje ako úspešne čeliť novým výzvam a  ako je vďaka technologickým riešeniam možné premeniť myšlienky na hodnoty.

HPE za viac ako päťdesiat rokov prítomnosti na slovenskom IT trhu získala výnimočné silné vedúce postavenie z hľadiska komplexných riešení, celkového obratu a šírky portfólia zákazníkov.  Cieľom HPE je viesť digitálnu transformáciu klientov a prinášať nové technologické inovácie a riešenia pre ekonomickú transformáciu a maximalizáciu investícií v oblasti IT. Sme preto radi, že spoločnosť takéhoto významu ako partner podporuje festival vedy - Európska noc výskumníkov. Na ukážky inovácií a výskumu sa tak môžu tešiť návštevníci podujatia v Bratislave už 28.9.2018.

"Zvedavosť a  neustály záujem o  to, čo môžeme s mojim tímom pre našich zákazníkov a  pre nás samých zo zmeny vyťažiť  je pre mňa základným postojom", hovorí Santiago Aguado - Country General Manager Hewlett Packard Enterprise Slovakia. Ako sa v jeho práci prejavuje zvedavosť a ktorá otázka mu pomohla pochopiť kam sa na profesionálnej dráhe uberať Vám už povie on sám: 

1. Zažili /Urobili ste ako dieťa nejaký vedecký pokus, na ktorý spomínate doteraz?

Dodnes si pamätám klasický pokus z prvých hodín chémie: vhodenie sodíka do vody. Spektakulárna reakcia naozaj vzbudila pozornosť a ostala mi v živej pamäti dodnes.

2. Ako sa vo Vašej každodennej práci prejavuje zvedavosť?

Bez ochoty bádať a  zvedavosti po novom by bola moja práca pravdepodobne viac utrpením než pôžitkom. V  odvetví kde pôsobíme je neustály dynamický vývoj normou a ak chce akýkoľvek hráč na tomto poli naozaj prosperovať, musí sa nielen prispôsobovať trendom – musí ašpirovať na ich nastavovanie. No a k  rovine technológií sa samozrejme pridáva množstvo organizačnej zmeny, ktorá prichádza v  nadnárodnej korporácii na stôl prakticky denne.  Zvedavosť a  neustály záujem o  to, čo môžeme s  mojim tímom pre našich zákazníkov a  pre nás samých zo zmeny vyťažiť je pre mňa základným postojom. Asi preto je Inovácia popri Partnerstve a  imperatívu Konať jedným zo stavebných kameňov našej kultúry v  Hewlett Packard Enterprise.

3. Položili ste si/Dostali ste otázku, ktorá Vám pomohla vo Vašej práci? Ak áno, akú? Kto ju položil?

Samozrejme, áno. Ide o  koučingové otázky všeobecne; mám ich rád, pretože vo vás spúšťajú proces hlbokého uvažovania a  vedia vás posunúť na ceste ďalej. Asi najviac mi pomohla klasická otázka, známa mnohým z  pracovných pohovorov a  znie „Kde sa vidím o 5 rokov?“. Dostal som ju na začiatku mojej kariéry v  Hewlett Packard asi pred 15 rokmi a rozdiel od bežnej situácie bol v tom, že mi ju položila skúsená zahraničná manažérka, ktorá ju dokázala umne vsadiť do rozvojového rozhovoru a  pomohla mi pochopiť kam sa chcem na profesionálnej dráhe uberať.

4. Máte najobľúbenejšiu knižnú alebo filmovú postavu vedca? Ak áno, koho?

Pokiaľ hacking možno vydávať za vedu ktorá skúma zabezpečenie informačného systému nejakej osoby alebo organizácie, tak mojim najobľúbenejším vedcom je hackerka Kate z filmu Hackers. Hrala ju Angelina Jolie. :)

Foto: archív HPE