Takeda

Spoločnosť Takeda je globálny biofarmaceutický líder s 240 ročnou tradíciou, založený a orientovaný na výskum a vývoj so sídlom v Japonsku. 

V apríli 2022 otvorila v Bratislave Inovačné centrum, ktorého kľúčovou úlohou je úspešné zvládnutie digitálnej transformácie spoločnosti Takeda a našou ambícou je posktytovať  najlepšie dátové, digitálne a technologické riešenia v odbore. Tie začínajú práve v Bratislave. ICC tak ponúka príležitosť pre najlepšie a najšikovnejšie technické talenty vrátane študentov z miestnych univerzít.

V súčasnosti je v plnom prúde výberový proces na vieceré pozície z oblasti IT, či už ide o vývojárov,  dátových analytikov, inžinierov a vedcov, alebo dizajnérov a architektov. Najnovšie otvára 30 nových juniornejších pozícií, napríklad pre čerstých absolventov, ktorým Takeda poskytne hneď po prijatí komplexné zaškolenie a kontinuálny tréning. 

V tomto prípade hľadá najmä kandidátov ktorí sa chcú rozvíjať v Salesforce, taktiež analytikov pre oblasť ERP, dátových inžinierov, low code špecialistov a niektoré ďaľšie role. V menovaných oblastiach ale aj v ďalších iných totižto Takeda intenzívne spolupracuje priamo so spoločnosťami ktoré tieto softvérové platformy vlastnia, takže má prístup k najlepším a najnovším poznatkom priamo od zdroja. 

Spoločnost vie nové pozície aj operatívne vytvárať, pretože je dosť veľká na to, aby ponúkla príležitosť odborníkom z rôznych technologických odborov.

 

Pokiaľ ide o benefity Takeda ponúka vysoký naštandard, aby sa ich zemestnanci mohli plne sústrediť na vývoj špičkových riešení pre pacientov. Zjednodušene sa dá povedať, že v Inovačnom centre nájdu zmysluplnú kariéru, nadštandardné ohodnotenie, inovatívne projekty, neustály profesionálny rast a flexibilné, spičkové pracovné prostredie vrátane hybridnej práce. Konkrétne benefity sú transparentne uvedené webovej stránke. 

Počas 240-ročnej histórie spoločnosti Takeda bol a vždy bude na prvom mieste pecient. Hoci sa Inovačné centrum otvorilo len nedávno, už teraz jeho tímy expertov pracujú na viacerých veľmi zaujímavých projektoch. Ide napríklad o projekty zamerané na skracovanie času potrebného na diagnostiku, či na dodanie liekov, alebo dátová analýza ktorá pomáha predchádzať pandémiám. Dôležité sú do veľkej miery aj riešenia s využitím strojového učenia a umelej inteligencie.